Max Kisman

Advisor

DoB: 28.2.1953
Based in: Utrecht
Education: Gerrit Rietveld Academy

Na zijn afstuderen aan de Gerrit Rietveld Academie in 1977 startte Max Kisman (1953, Amsterdam) “Kisman Studio”, een eigen onderneming in grafisch ontwerp en illustratie, waarmee hij een verscheidenheid aan opdrachten uitvoerde voor verschillende uitgevers, instituten en musea. Midden jaren 80 was hij een pionier op het gebied van digitale technologie in tijdschriftendesign, illustratie en typografie. In 1986 richtte rij TYP/Typografisch Papier, een magazine voor kunst  en typografie.

Tussen 1984 en 1988 gaf Max les in grafisch design en typografie op de Gerrit Rietveld Academie in Utrecht, en aan de Jan van Eyck Academie in Maastricht. In 1989 ontving hij een grant van Het Nederlands fonds voor de Beeldende Kunsten, Vormgeving en Bouwkunst

Van ’92 tot ’97 was Max Hoofd Grafisch Design voor de VPRO en raakte hij betrokken bij interactieve media van VPRO en het online magazine HotWired in San Francisco. In 1993 ontving hij voor zijn TV graphics voor de VPRO de Rotterdam Design Publieksprijs en de H.N. Werkmanprijs van het Amsterdams Fonds voor de Kunst.

In 1997 verhuisde Max naar San Francisco nadat hij in dienst was getreden als art director bij Wired Television. Vanaf 1998 werkte hij voor verscheidene opdrachtgevers in de Verenigde Staten en Nederland en gaf hij tot 2005 les aan het College of Arts in Californië en UC Berkeley Extension in San Francisco. Sinds 2002 is Max lid van Alliance Graphique Internationale (AGI).

Max treedt op als Advisor binnen SGK en geeft advies op het gebied van grafisch design, illustraties, webdesign en videoproducties.